Šípek plod celý 50g
Kód: SIPEK-PLOD-CELYSouvisející produkty
Mátu oceníte zejména v teplých dnech, protože svou svěží povahou umí rozptýlit větrné horko a pročistit horkost. Pomůže při stísněnosti Jater a...
Bříza bělokorá má v oblastech mírného pásu celého světa dlouhou historii užívání. Listy působí na ledvinové a revmatické potíže. Obsahují látky...
Jiaogulan přispívá k udržení normální hladiny cukru a tuku v krvi. Je nápomocný při překyselení žaludku – udržuje rovnováhu pH....
Jiaogulan s označením HQ – High Quality (nejvyšší kvalita) je tříděn a zpracováván podobně jako nejkvalitnější čaje. Na jeho kvalitu jsou kladeny...
Rostlina se také nazývá dong guai nebo tang kuei případně ženský ženšen. Andělika čínská (Angelicae chinensis, čeleď...
Detailní popis produktu
Šípek plod celý 50g
Usušené celé nebo řezané češule, plody, bez zbytku stonku. Plody šípku nevoní a chutnají nakysle.
Nálev má světlou barvu, příjemně ovocně voní a má lahodně nakyslou, osvěžující chuť. Lepší chuti při zachování maxima vitaminů docílíme takto: 1 lžičku drceného šípku zalijeme do půl šálku vroucí vodou, necháme 10 minut vyluhovat, po scezení necháme použité šípky ještě 5 minut povařit, pak oba výluhy smícháme.
Šípkový čaj je osvěžující nápoj v teplém i studeném stavu, přidává se do různých pochutinových směsí. Šípek je častou přísadou čajů pro podporu přirozené obranyschopnosti organismu. Působí jako antioxidant, je vhodný i na normální činnost močového měchýře a ledvin.
Příprava:
Jedna čajová lžička se vsype (zde zhruba 2 plody) do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.